Onno Hakvoort

Advocaat

Onno Hakvoort vertegenwoordigt bij Legaltree de praktijkgroep Financiering & Zekerheden. Hij is een gedreven en resultaatgerichte advocaat die zich richt op financieringstransacties, met een focus op vastgoedfinancieringen, werkkapitaalfinancieringen en projectfinancieringen. Onno heeft zeer veel ervaring op het gebied van projectfinancieringen.

Specialisatie

Onno is betrokken geweest bij diverse publiek-private samenwerkingsprojecten op het gebied van infrastructuur (waaronder projecten met betrekking tot tunnels, sluizen, snelwegen en gebiedsontwikkelingsprojecten in de regio Rotterdam) en rijksoverheidsgebouwen (waaronder projecten met betrekking tot de bouw van gevangenissen, ministeries en de huisvesting van de Hoge Raad der Nederlanden). Onno heeft daarnaast ruime ervaring met betrekking tot vastgoedfinancieringen. Door de jaren heen heeft hij diverse banken geadviseerd bij bilaterale transacties, clubdeals en gesyndiceerde leningen. Tevens adviseerde hij woningcorporaties en vastgoedfondsen bij de financiering van hun vastgoedportfolio’s.

Binnen Legaltree richt Onno zich met Bart Wilton op de energietransitie. Samen zetten zij hun kennis en ervaring op het gebied van (project)financieringen in voor duurzame (energie)projecten. Zij zijn betrokken geweest bij diverse projecten met betrekking tot biomassa energiecentrales, warmtenetwerken en windparken.

Onno is een expert in het goederenrecht en het verbintenissenrecht. In zijn adviespraktijk werkt hij zowel nationaal als internationaal voor banken, financiële instellingen en kredietnemers. Onno’s expertise strekt zich uit tot alle aspecten van de advisering over financieringsdocumentatie, hij is graag betrokken bij de onderhandelingen over de uitgangsvoorwaarden van het krediet in een term sheet, het vastleggen van en onderhandelen over die voorwaarden in de financieringsdocumentatie en advisering bij vraagstukken die opkomen gedurende de looptijd van de financiering.

Werkervaring

  • 2009 – 2017 Advocaat en Senior Associate bij NautaDutilh, sectie Finance
  • 2013 – 2013 Detachering bij NIBC Bank, sectie Legal Lending Team
  • 2007 – 2009 Advocaat bij NautaDutilh, sectie Corporate Litigation

Opleidingen

  • 2016 – 2016 Grotius academie. Postacademische specialisatieopleiding vennootschaps- en ondernemingsrecht (cum laude)
  • 2010 – 2011 Grotius academie. Postacademische specialisatieopleiding Financiering en Zekerheden
  • 2001 – 2007 Rijksuniversiteit Groningen. Privaatrecht en Bedrijfsrecht

Specialisatie

Featured Image