Jacoline Gortzak

Advocaat

Jacoline Gortzak is thuis in het ondernemingsrecht, met als specialisatie fusies en overnames en private-equitytransacties. Zij heeft ervaring als advocaat vanaf 2001. Sindsdien heeft Jacoline tientallen transacties begeleid, ook voor grote corporate cliënten en aan beide kanten van de tafel.

Specialisatie

Jacoline zet haar expertise binnen Legaltree vooral in voor middelgrote tot grote ondernemingen, de onderneming waar de directeur-grootaandeelhouder het zélf nog voor het zeggen heeft. In die situaties is Jacoline op haar best, als sparringpartner voor management en aandeelhouders. Continu aanspreekbaar, breed georiënteerd. Het is vooral haar ervaring die voor kopende en verkopende partijen van grote toegevoegde waarde is. Jacoline weet wat er komt kijken bij overnames en gaat daardoor doelgerichter te werk. En ook niet onbelangrijk: ze houdt emotionele aspecten goed gescheiden van zakelijke overwegingen.

Haar inzetbaarheid is breed; van het bepalen van de juiste presentatie voor verkopende bedrijven tot due diligence onderzoek, van het screenen van contractuele documenten op risico’s en garanties tot het inventariseren van mogelijke hick-ups in het verkoopstadium.

Die bijna 20 jaar ervaring maakt Jacoline pragmatisch en praktisch in de uitvoering. En hoewel het niet het belangrijkste criterium is om een advocaat in te schakelen: met Jacoline Gortzak zit er ook een specialist aan tafel die plezierig in de omgang is.

Werkervaring

Jacoline is in januari 2015 toegetreden als partner bij Legaltree. Hiervoor werkte zij bij Simmons & Simmons LLP in Amsterdam, waar zij sinds 2001 werkzaam was op de sectie Corporate M&A/Private equity.

Lidmaatschappen & nevenfuncties

  • Docent Beroepsopleiding Advocaten, keuzevak Ondernemingsrecht

Opleidingen

  • Grotius specialisatieopleiding Corporate Structures (cum laude) (2005)
  • NVP Venture Capital Cursus (2004)
  • Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (2000)

Specialisatie