Fusies en Overnames

U wilt een ander bedrijf overnemen. Of juist uw eigen zaak te koop zetten. Dat is geen alledaags werk. Fusies en overnames vragen een gedegen voorbereiding en een perfecte uitvoering. Bij Legaltree hebben we specialisten in huis om de overname of verkoop van een onderneming in goede banen te leiden, ook in grensoverschrijdende situaties.

Ervaring

Legaltree is al jarenlang een betrouwbare adviseur bij diverse soorten transacties, van aandelentransacties, activadeals, joint-ventures tot private equity transacties. We komen niet alleen in actie voor kopers en verkopers, maar ook regelmatig voor manager(s) in management-buy-out-transacties. We staan bekend om onze no-nonsense aanpak, gericht op een optimaal resultaat voor alle betrokkenen. Dat doen we voor een uiteenlopende kring van cliënten: diverse grote en middelgrote ondernemingen en Nederlandse private equity partijen. Daarmee nemen we de benodigde expertise, ervaring en inzicht mee aan de (onderhandelings)tafel.

Wat kunt u van Legaltree verwachten?

We begeleiden u vanaf de eerste bieding tot de ondertekening van de uiteindelijke koopovereenkomst. Na tekenen van de koopovereenkomst kunt u ook rekenen op nazorg en assistentie bij eventuele post-closing acties. We adviseren u bij het opstellen van en het onderhandelen over diverse overeenkomsten, zoals een geheimhoudingsovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst en natuurlijk de koopovereenkomst.

Onze specialisten kunnen voor u ook een volledige (vendorlegal due diligence uitvoeren voor het volledige spectrum aan rechtsgebieden. Het resultaat: een concreet en to the point advies en aanbevelingen voor de verdere onderhandelingen en/ of transactiedocumentatie. Ook het due diligence onderzoek is bij Legaltree in handen van de partners; wij garanderen een gedegen onderzoek.

Onze in Fusies en Overnames gespecialiseerde partners

Specialisatie