Antoinette van Beest

Advocaat

Antoinette van Beest-de Mul is sinds 2000 advocaat. Haar praktijk bestaat uit het adviseren van MKB-ondernemers en corporate cliënten over alle aspecten van het ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames.

Specialisatie

Antoinette begeleidt kopers, verkopers, vennootschap en management in het gehele M&A-traject. Doordat zij zowel kopers als verkopers adviseert, weet zij vanuit verschillende invalshoeken het juridische advies te geven dat in het beste belang van de cliënt is. In diverse transacties in verschillende sectoren stelt zij (commerciële) contracten op en onderhandelt zij over de juridische voorwaarden en bepalingen. Met haar ruime ervaring is zij een goede sparringpartner van cliënten.

Zij hecht veel waarde aan het onderhouden van langdurig zakelijke relaties met cliënten met een verschillende achtergrond. Haar loyaliteit, pragmatische benadering, vermogen om spanningen te mitigeren en snelle responsiviteit worden daarbij zeer gewaardeerd. Als business advisor is zij oplossingsgericht, voortvarend en energiek. Zij weet het vertrouwen van cliënten te winnen. Antoinette is meevoelend, sociaal, duidelijk en reëel in haalbaarheid.

Werkervaring

Antoinette is in 2018 toegetreden als partner bij Legaltree. Zij is haar loopbaan begonnen als M&A-advocaat bij het internationale advocatenkantoor Simmons & Simmons LLP en heeft daarna bij HVG Law LLP gewerkt. Tevens heeft zij vanuit haar functie als advocaat ervaring als in-house legal counsel opgedaan bij Ageas (vroeger Fortis) en Unibail-Rodamco.

Lidmaatschappen & nevenfuncties

  • Lid raad van toezicht Zorgcentrum Carnisselande Barendrecht
  • Lid raad van toezicht Emmauscollege Rotterdam
  • Lid college van afgevaardigden van Orde van Advocaten, fractie Rotterdam
  • Lid Raad van Toezicht van het Johan de Witt gymnasium Dordrecht

Opleidingen

  • Grotius Academie, 2005 (Corporate Structures)
  • Nederlandse Orde van Advocaten, 2003 (Beroepsopleiding Advocatuur)
  • Université de Bourgogne, Dijon, Frankrijk, 1998
  • Universiteit Leiden, 2000 (Nederlands recht, specialisaties Bedrijfsrecht en Civiel Recht)

Specialisatie