Linda Mantel

Advocaat

Linda Mantel is specialist in het ondernemingsrecht met een focus op fusies en overnames, en commerciële contracten.

Specialisatie

Linda heeft zich toegelegd op het persoonlijk begeleiden, adviseren en ondersteunen van bedrijven op ondernemingsrechtelijk gebied. Zij heeft een grote expertise opgebouwd in fusies en overnames met een internationaal karakter.

Werkervaring

Van 2004 tot 2013 was Linda werkzaam als advocaat bij NautaDutilh. Linda richtte zich hier in de laatste jaren op de juridische aspecten van het gehele traject van alle mogelijke soorten bedrijfsfusies en overnames, inclusief due diligence onderzoeken, onderhandelingen voor aandelen- dan wel activa passiva deals, joint ventures, private equity transacties en het uitwerken van alle verwante commerciële contracten en transactiedocumentatie.

In 2011 was zij gedetacheerd als Company Secretary bij Deutsche Bank Nederland N.V. (2011). Linda was verder een aantal maanden aan het Parijse advocatenkantoor Gide Loyrette Nouel verbonden (2009) en werkte in 2007 voor de vestiging van NautaDutilh in London. Aan het begin van haar carrière bij NautaDutilh focuste Linda zich op het arbeidsrecht. Linda was daarnaast onderdeel van het Business Contracts Team van NautaDutilh dat zich bezighield met het ontwikkelen van modellen van verschillende soorten Business Contracts. Midden 2013 heeft zij zich gevestigd als zelfstandig advocaat in Den Haag en adviseerde met name Eyeworks Holding B.V als in-house Senior Legal Counsel. Linda adviseerde Eyeworks over verschillende strategisch juridische projecten, inclusief de overname door Warner Bros en andere bedrijfsjuridische kwesties.

Opleidingen

Masterclass Business Contracts
VU Law Academy – Leergang Fusie en Overname
Universiteit Utrecht – Doctoraal, Nederlands recht, richting privaatrecht

Specialisatie

Featured Image