Simona Tiems over haar partnership

Simona Tiems is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in gezondheidsrecht, waarvan de afgelopen 10 jaar als partner bij Legaltree. Hoe is ze bij Legaltree terecht gekomen? En wat vindt ze zo leuk aan zelf ondernemer zijn?

Hoe ben je bij Legaltree terecht gekomen?
“Tien jaar geleden dacht ik: ik ga het zelf doen. Via een loopbaancoach ontdekte ik wat ik het leukst vond aan mijn werk en wat ik minder leuk vond. Ik houd van mijn vak maar de politieke gevoeligheden, de strakke kaders en het gedoe over geld binnen klassieke kantoren: het voelde als “swimming with your boots on”.  Legaltree was (en is) de best of both worlds: focus op mijn werk binnen een kwalitatief hoogstaand kantoor dat bovendien vrijwel alle rechtsgebieden in huis heeft. Dat is handig, omdat veel van mijn cliënten vragen hebben over meerdere juridische vakgebieden. Tien jaar later is het nog steeds een goede keus gebleken.”

Wat vind je zo leuk aan het partnerschap?
“De samenwerking met mijn collega’s is ontzettend leuk. Al mijn collega’s zijn specialisten en hebben tenminste tien jaar ervaring in hun vak, dus de kwaliteit van hun werk is heel goed. En iedereen is bereid om een tandje bij te zetten als dat nodig is. Dat zorgt voor een ontspannen sfeer, we nemen onszelf niet zo serieus. Je brengt relatief zoveel tijd door met werken, dan kun je maar beter een beetje plezier maken toch?  Daarnaast heb ik alle ruimte om nog andere activiteiten te ontplooien. Zo geef ik bijvoorbeeld regelmatig les op het gebied van het gezondheidsrecht en ben ik commissaris bij een zorgaanbieder.”

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen die je succesvol maken als partner?
“Optimisme! Als je wilt ondernemen, is het belangrijk dat je iemand bent bij wie het glas altijd halfvol is. Je hoeft echt niet bang te zijn dat je te weinig werk zult hebben: er komt alleen maar meer werk op ons af. Als je positief bent, goed je werk doet, steady levert en regelmatig acquisitie doet, heb je zo een volle kast.”

Zelf partner worden?

Neem direct contact op met Sander Oorthuys, die je graag meer informatie geeft over Legaltree. 

sander.oorthuys@legaltree.nl

+31 6 15 44 99 72