Legaltree nodigt u uit voor een gratis lunchwebinar over de Wet toetreding zorgaanbieder, door Legaltree-partner Simona Tiems.

Datum: vrijdag 3 september 2021
Tijd: 13:00-14:00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u op maandag 30 augustus een link waarmee u kunt deelnemen aan het webinar.

We houden het aantal deelnemers beperkt (maximaal ongeveer twintig) zodat er voldoende ruimte is om vragen te stellen. Indien u onverhoopt niet kunt deelnemen om wat voor reden dan ook, laten we u zo spoedig mogelijk na 30 augustus weten hoe we ervoor gaan zorgen dat u alsnog de informatie ontvangt die tijdens het webinar gedeeld is.

Inhoud

De Wet toetreding zorgaanbieder treedt waarschijnlijk op 1 januari 2022 in werking. Tijdens dit lunchwebinar worden de gevolgen van de Wtza voor zorgaanbieders besproken en de verhouding van de Wtza tot andere wetgeving, zoals de nieuwe Wet bestuur en toezicht rechtspersonen.

Ard van der Steur

Ard zal dit lunchwebinar als moderator in goede banen leiden.

Save the dates

Dit lunchwebinar is de eerste in een reeks van 4 over het Gezondheidsrecht. U ontvangt ongeveer vier weken voorafgaand aan het lunchwebinar een uitnodiging met daarin de aanmeldinstructies.

 • Disfunctionerende vrijgevestigde medisch specialisten
  Hoe doet u zorgvuldig en evenwichtig onderzoek? En welke stappen volgen daarna? Welke wettelijke plichten moet u in acht nemen? En hoe voorkomt u reputatieschade voor uw instelling?
  Datum: donderdag 16 september 2021
  Tijd: 13:00-14:00 uur
  Sprekers: Carolien van Weering & Simona Tiems
 • Aansprakelijkheid van zorgaanbieders voor ondeugdelijke hulpmiddelen
  Regelmatig in het nieuws: gebrekkige hulpmiddelen en implantaten. Vaak is de producent aansprakelijk maar geldt dat ook voor de zorgaanbieder die de operatie heeft verricht? Tevens komen de wettelijke plichten omtrent registratie van implantaten aan de orde.
  Datum: vrijdag 29 oktober 2021
  Tijd: 13:00-14:00 uur
  Spreker: Carolien van Weering
 • Actualiteiten medisch tuchtrecht voor zorgaanbieders
  Wat zijn de laatste ontwikkelingen in het medisch tuchtrecht? Wat is bijvoorbeeld een regiebehandelaar en wat betekent dat voor de organisatie van de zorg? Een tuchtzaak heeft veel impact op de aangeklaagde zorgverlener. Wat kunt u als zorginstelling doen om ervoor te zorgen dat uw medewerker zich gesteund voelt en niet uitvalt?
  Datum: donderdag 25 november 2021
  Tijd: 13:00-14:00 uur
  Sprekers: Carolien van Weering & Simona Tiems