Uitnodiging: Lunchwebinar (Mogelijk) disfunctionerende vrijgevestigde medisch specialisten (16 september 2021)

Legaltree nodigt u uit voor een gratis lunchwebinar door Legaltree-partners Carolien van Weering en Simona Tiems. Ditmaal is het onderwerp “(Mogelijk) disfunctionerende vrijgevestigde medisch specialisten”.

Datum: donderdag 16 september 2021
Tijd: 13:00-14:00 uur

Aanmelden

Aanmelden kan via dit formulier. Na aanmelding ontvangt u op maandag 13 september een link waarmee u kunt deelnemen aan het webinar.
We houden het aantal deelnemers beperkt (maximaal ongeveer twintig) zodat er voldoende ruimte is om vragen te stellen. Indien u onverhoopt niet kunt deelnemen om wat voor reden dan ook, laten we u zo spoedig mogelijk na 13 september weten hoe we ervoor gaan zorgen dat u alsnog de informatie ontvangt die tijdens het webinar gedeeld is.

Inhoud

Hoe doet u deugdelijk en objectief onderzoek naar het mogelijk disfunctioneren van een vrijgevestigde medisch specialist binnen uw organisatie? Wat zijn de gevolgen van de uitkomsten van een dergelijk onderzoek? Hoe zit het met de meldplicht bij de IGJ? Deze en andere aspecten zullen aan de orde komen tijdens het tweede lunchwebinar van de sectie gezondheidsrecht van Legaltree. Interessant voor bestuurders van ziekenhuizen en medisch specialistische bedrijven maar bijvoorbeeld ook voor bestuurders van gezondheidscentra en huisartsenposten.

Simona Tiems

+31 6 12 50 43 44 | simona.tiems@legaltree.nl

Ard van der Steur

Ard zal dit lunchwebinar als moderator in goede banen leiden.

Save the dates

Dit lunchwebinar is de tweede in een reeks van 4 over het Gezondheidsrecht. U ontvangt ongeveer vier weken voorafgaand aan het lunchwebinar een uitnodiging met daarin de aanmeldinstructies.

 • Aansprakelijkheid van zorgaanbieders voor ondeugdelijke hulpmiddelen
  Regelmatig in het nieuws: gebrekkige hulpmiddelen en implantaten. Vaak is de producent aansprakelijk maar geldt dat ook voor de zorgaanbieder die de operatie heeft verricht? Tevens komen de wettelijke plichten omtrent registratie van implantaten aan de orde.
  Datum: vrijdag 29 oktober 2021
  Tijd: 13:00-14:00 uur
  Spreker: Carolien van Weering
 • Actualiteiten medisch tuchtrecht voor zorgaanbieders
  Wat zijn de laatste ontwikkelingen in het medisch tuchtrecht? Wat is bijvoorbeeld een regiebehandelaar en wat betekent dat voor de organisatie van de zorg? Een tuchtzaak heeft veel impact op de aangeklaagde zorgverlener. Wat kunt u als zorginstelling doen om ervoor te zorgen dat uw medewerker zich gesteund voelt en niet uitvalt?
  Datum: donderdag 25 november 2021
  Tijd: 13:00-14:00 uur
  Sprekers: Carolien van Weering & Simona Tiems