Arbitrage- en processpecialist Niek Peters maakt overstap naar Legaltree

Niek Peters

2 maart, 2023

Met Niek Peters haalt Legaltree per 1 maart 2023 een nieuwe partner in huis die allround arbitragespecialist, litigator én hoogleraar is. Hiermee breidt het kantoor de groeiende arbitrage- en procespraktijk verder uit.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

Managing partner Sander Oorthuys: ‘Nieks uitgebreide arbitrage- en proceservaring alsmede zijn wetenschappelijke achtergrond zijn een waardevolle toevoeging voor onze arbitrage- en procespraktijk. Onze arbitrage- en procespraktijk was al sterk, met vier partners en een notering in de Legal500, maar met de komst van Niek kunnen we onze klanten nog uitgebreider bedienen.’

Niek kijkt ernaar uit om bij Legaltree te beginnen: ‘Juist in mijn praktijk, met vaak complexe en langlopende zaken, is het belangrijk dat je kunt bouwen op ervaren partners. Bij Legaltree zit dat helemaal goed. Daarnaast heb ik bij Legaltree alle vrijheid om mijn eigen praktijk te voeren en cliënten efficiënt te bedienen. Zo kan ik precies bieden wat ze nodig hebben.’

Over Niek Peters

Niek is ruim 18 jaar advocaat en werkte bij verschillende kantoren. Tot zijn overstap naar Legaltree per 1 maart 2023 was hij partner bij Simmons & Simmons, waar hij leiding gaf aan de Amsterdamse arbitrage- en procespraktijk. Naast advocaat is Niek hoogleraar Internationale Handelsarbitrage aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij wordt geregeld benoemd als arbiter, bindend adviseur en expert.

Niek staat zijn cliënten, zowel nationale als internationale ondernemingen en buitenlandse staten, bij in alle mogelijke arbitrageprocedures en procedures bij de overheidsrechter, ook in verband met arbitrage. Daarnaast helpt Niek partijen om conflicten te voorkomen of vroegtijdig op te lossen. Meer informatie over Niek is te vinden op zijn persoonlijke pagina.

Over de auteur


Niek Peters

Niek is gespecialiseerd in de beslechting van commerciële en contractuele geschillen, zowel in arbitrage als bij de overheidsrechter en via ADR. Naast advocaat is Niek hoogleraar Internationale Handelsarbitrage aan de RUG. Hij treedt ook geregeld op als arbiter, bindend adviseur en expert.