Interview Otto de Witt Wijnen

Otto de Witt Wijnen

4 oktober, 2022

Otto is sinds 2019 partner bij Legaltree. Na 22 jaar advocatuur op een traditioneel kantoor was hij toe aan een nieuwe, verfrissende omgeving. Legaltree sloot naadloos bij die wens aan. Wat maakt het partnerschap voor hem zo interessant?

Altijd op partnerniveau

“Het fijne aan Legaltree is dat de kantooropbouw en organisatie echt anders zijn dan bij anderen. Cliënten worden altijd en uitsluitend op partnerniveau geholpen. Traditionele kantoren roepen in koor dat ze zo modern zijn en dat bij hen de cliënt voorop staat maar dat wordt in mijn ogen zeer beperkt waargemaakt.”

“Bij Legaltree zijn onze partners gefocust op hun eigen dossiers en cliënten. De partners vinden elkaar vooral als dat nuttig is: samenwerken in een zaak, brain picking, opleiding en gezelligheid. Ik ben veel meer inhoudelijk met mijn vak bezig dan op mijn vorige kantoor. Daar was ik vaak meer intern aan het managen. Nu run ik de dossiers weer helemaal zelf, ook inhoudelijk.”

Ongedwongen en professioneel

Wat maakt het partnerschap bij Legaltree interessant voor jou? “Ik kan zelfstandig werken in een ongedwongen, professionele omgeving met ondernemende, ervaren partners, die zeer goed zijn in hun vak. Daarnaast word ik administratief heel prettig ontzorgd, vooral op ICT en know how gebied. Daardoor is er meer tijd voor dingen buiten het werk. Gekscherend zeg ik wel eens: bij Legaltree werk ik harder dan voorheen, maar ik golf ook meer!”

Over de samenwerking met collega partners is Otto heel tevreden. “Voor mijn praktijk is het heel prettig dat ik voor vragen binnen andere expertises zonder problemen bij anderen terecht kan. Omdat alle partners echt goed en ervaren zijn is dat een absolute pré.”


Zelf partner worden?

Neem direct contact op met Sander Oorthuys, die je graag meer informatie geeft over Legaltree.

sander.oorthuys@legaltree.nl

+31 6 15 44 99 72

Over de auteur


Otto de Witt Wijnen

Otto de Witt Wijnen is gespecialiseerd in het insolventierecht en herstructureringen. In ruim 25 jaar tijd is hij in de insolventiepraktijk betrokken geweest bij grote en spraakmakende faillissementen. Hij heeft ook zelf veelvuldig als curator opgetreden.