Taco Wiersma voegt zich bij Legaltree

Redactie Legaltree

13 januari, 2022

Advocatenkantoor Legaltree breidt per 1 januari 2022 uit met een nieuwe partner: Taco Wiersma. Taco is gespecialiseerd in de internationale handels- en transportrechtpraktijk. Legaltree bood dit specialisme niet eerder aan. Taco legt zich met name toe op de procespraktijk in scheepvaart- en handelsgeschillen en op incassoprocedures tegen buitenlandse staten.

Volgens Sander Oorthuys, managing partner van Legaltree, sluit Taco Wiersma’s specialisme uitstekend aan bij de corporate praktijk van het kantoor. ‘Daarnaast hebben we een snelgroeiende arbitragepraktijk waarin een litigator en tevens arbiter in internationale transportzaken en handelskwesties zeer welkom is. Met de komst van Taco wordt onze dienstverlening voor cliënten completer.’
Taco Wiersma: ‘De structuur en de vernieuwende aanpak van Legaltree en de verbondenheid tussen de partners van het kantoor spreken mij aan. Bij Legaltree kan ik mijn cliënten op dezelfde wijze als voorheen persoonlijk en slagvaardig bijstaan, maar kan ik tegelijkertijd – en met name in de arbitragepraktijk – beter en efficiënter samenwerken met ervaren, eveneens gespecialiseerde partners.’

Over Taco Wiersma.

Taco is advocaat sinds 1989. Hij startte bij NautaDutilh en richtte in 1995 samen met anderen een eigen kantoor op waar hij tot begin van dit jaar aan verbonden was als managing partner.
Taco werkt vooral voor verzekeraars, rederijen, baggermaatschappijen, banken, retailers, overheden, procesfinanciers en private equity-bedrijven. Daarnaast treedt hij regelmatig op als arbiter bij de oplossing van internationale geschillen. Meer informatie over Taco is te vinden op zijn persoonlijke pagina Taco Wiersma – Legaltree Advocaten.

Over de auteur


Redactie Legaltree