Legaltree versterkt vastgoedpraktijk met komst bestuursrechtexpert Karien Lagrouw

Karien LagrouwRedactie Legaltree

2 april, 2024

– VAN DE REDACTIE –

Karien Lagrouw, bestuursrechtspecialist met een focus op vastgoed, is per 1 april bij Legaltree gestart. Met Lagrouws aantreden verbreedt het dienstenpakket van Legaltree’s vastgoedteam en versterkt het kantoor de algemene bestuursrechtpraktijk.

Legaltree had ruimte voor een partner bestuursrecht, vertelt managing partner Sander Oorthuys: ‘Met name ons vastgoedteam had behoefte aan een specialist voor de bestuursrechtelijke kant van de praktijk. Die specialist hebben we gevonden in Karien. Met haar kennis van onder meer projectontwikkeling, omgevingsrecht, de Wet Bibob en bestuursrechtelijke handhaving en sancties kunnen we cliënten nog meer allround bijstaan.’

Karien maakt de overstap naar Legaltree vooral vanwege de vrijheid die het kantoor biedt: ‘Ik kan mijn praktijk hier zelfstandig en op mijn eigen manier inrichten. Dat is niet alleen handig en efficiënt voor mijzelf, maar ook voor mijn cliënten. Tegelijkertijd heb ik bij Legaltree alle voordelen van een professioneel kantoor, met collega-partners op een groot aantal rechtsgebieden.’

Over Karien Lagrouw

Karien is ruim 18 jaar actief in de bestuursrechtpraktijk, waarvan 12 jaar als advocaat. Ze is als docent en onderzoeker gestart bij Universiteit Leiden en heeft vervolgens als bestuursrechtexpert gewerkt bij Boekel Dentons, Kennedy van der Laan en Teekens Karstens. Ze is nog altijd als gastdocent verbonden aan de universiteit. Karien helpt onder meer (bouw)bedrijven, projectontwikkelaars, gemeenten, rechtspersonen en particulieren met al hun bestuursrechtelijke vragen en procedures rondom vastgoed en omgevingsrecht. Meer informatie over Karien is te vinden op haar persoonlijke pagina.

Over de auteurs


Karien Lagrouw

Karien is een allround bestuursrechtspecialist met een speciale focus op vastgoed. Ze treedt onder meer op voor (bouw)bedrijven, projectontwikkelaars, gemeenten, rechtspersonen en particulieren met vragen en procedures rondom vastgoed.

Redactie Legaltree