Ontwikkelingen rondom de stichting continuïteit

Robrecht Timmermans

28 februari, 2018

Artikel mr. dr. R.A.F. Timmermans, ‘Ontwikkelingen rondom de stichting continuïteit’, Ondernemingsrecht 2018/13, Wolters Kluwer.

De mogelijkheid om zich te beschermen door uitgifte van preferente aandelen is een in Nederland veelvuldig gebruikt beschermingsmiddel. Meer dan de helft van de Nederlandse beursgenoteerde vennootschappen heeft een recht tot het nemen van preferente beschermingsaandelen (optie) verleend aan een stichting continuïteit. In deze bijdrage behandelt de auteur een aantal ontwikkelingen rondom de stichting continuïteit. De auteur stelt een aantal alternatieve financieringswijzen van de stortingsplicht ter zake van preferente beschermingsaandelen aan de orde, waaronder financiering van de stortingsplicht door de vennootschap en door een dochtermaatschappij van de vennootschap. Ook gaat de auteur in op de onafhankelijkheid van de stichting continuïteit en behandelt hij de vraag wanneer de stichting continuïteit de optie mag uitoefenen en de rol van de Rodamco North America (RNA) beschikking daarbij. Ten slotte stelt de auteur de mogelijke gevolgen van de invoering van een wettelijke bedenktijd voor preferente beschermingsaandelen aan de orde.

Lees het volledige artikel hier.

Over de auteur


Robrecht Timmermans

Robrecht Timmermans runt de notariële praktijk van Legaltree. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en vennootschapsrecht en focust zich in het bijzonder op corporate governance.