Podcast: Hoge claims voor online gebruik foto’s

Marjolein Driessen

6 december, 2023

Hoge vergoedingen vragen voor online gebruik van foto’s. Het gaat vaak om auteursrechtelijke claims die niet juist zijn. Veel ondernemers en bedrijven hebben hier al mee te maken gehad. Claimbedrijven zoals Visual Rights Group (in samenwerking met het .ANP) zoeken met ‘tracking technologie’ online naar mogelijk inbreukmakend gebruik van foto’s en sturen direct een claim. Zonder deugdelijk onderzoek. Wat kun je als bedrijf doen om dit te voorkomen en vooral ook, wat moet je doen als je zo’n claim binnenkrijgt?

Legaltree-partner Marjolein Driessen, (zelf ervaringsdeskundige op dit vlak), specialist intellectueel eigendomsrecht en reclame gaat hier in deze podcast over in gesprek met Legaltree-directeur en oud-minister Ard van der Steur.

Over de auteur


Marjolein Driessen

Marjolein Driessen is specialist op het gebied van intellectuele eigendom (IE) en reclamerecht. Voordat zij op 1 april 2011 partner werd bij Legaltree, heeft zij ruim tien jaar als advocaat en merkengemachtigde geadviseerd omtrent alle aspecten van het IE-recht.