Specialist levensmiddelenrecht Irene Verheijen wordt eerste Nederlandse president van EFLA

Redactie Legaltree

8 oktober, 2020

Legaltree-advocaat Irene Verheijen is de nieuwe president van de European Food Law Association (EFLA) te Brussel. Op 1 oktober kozen de leden haar als chair voor de komende twee jaar.

EFLA helpt levensmiddelenrecht-specialisten grip te houden op alle ontwikkelingen in hun vakgebied. En dat is nodig volgens Irene Verheijen: ‘De levensmiddelensector is juridisch complex. Omdat het een van de meest gereguleerde sectoren in de Europese Unie is, maar ook omdat technologische ontwikkelingen er razendsnel gaan. Regelmatig komen er nieuwe of gewijzigde wetteksten bij.’

Irene is verheugd en trots dat ze als president van EFLA een actieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het levensmiddelenrecht: ‘Als EFLA-president denk ik, samen met andere leden, vanuit juridisch en wetenschappelijk oogpunt mee over wet- en regelgeving. Daarvoor onderhouden wij externe contacten, bijvoorbeeld met de Europese Commissie. Daarnaast heeft EFLA de taak te zorgen voor een goede uitwisseling van kennis onder en tussen de leden, onder meer door het organiseren van workshops en congressen. Daarvoor zal ik me ook inzetten.’

Over Irene Verheijen

Irene Verheijen is gespecialiseerd in bestuursrecht en gereguleerde markten. Zij adviseert op het gebied van compliance met Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. De focus ligt daarbij op regulering in de levensmiddelen-, farmacie- en kansspelenmarkt en de gezondheidszorg. Irene procedeert regelmatig voor of tegen overheden, in het bijzonder tegen toezichthouders in gereguleerde markten. Daarnaast publiceert ze nationaal en internationaal, onder meer over levensmiddelenrecht.

Over EFLA

EFLA zet zich als internationale non-profit organisatie in voor de ontwikkeling en harmonisatie van het levensmiddelenrecht. Onder meer met wetenschappelijke congressen, wereldwijde conferenties en workshops. De EFLA zetelt sinds haar oprichting in 1973 in Brussel.

Over Legaltree

Legaltree is een advocatenkantoor met dertig advocaten die allen ook partner zijn. Legaltree-partners hebben minimaal tien jaar ervaring en zijn specialist op hun rechtsgebied. Er zijn vestigingen in Leiden, Amsterdam en Rotterdam.

Over de auteur


Redactie Legaltree