Arbitrage-specialist Wouter de Clerck stapt over naar Legaltree

Redactie Legaltree

1 april, 2020

Advocatenkantoor Legaltree versterkt zijn geschillenpraktijk per 1 april 2020 met een derde partner: Wouter de Clerck. Wouter komt van DLA Piper en werkte eerder bij Houthoff. Hij is gespecialiseerd in internationale arbitrage en grensoverschrijdende procedures. De ‘partners only’ werkwijze van Legaltree sluit volgens Wouter uitstekend aan op het soort zaken dat hij behandelt.

‘Legaltree heeft een hoogstaande, goed lopende geschillenpraktijk waaraan ik graag een bijdrage ga leveren’, zegt Wouter. ‘Met drie ervaren arbitragepartners kunnen we cliënten in complexe geschillen nog beter bedienen’.

Wouter licht toe: ‘Arbitragezaken zijn vaak complex en intensief, culminerend op een arbitragezitting. Naar mijn overtuiging vereist dit een hooggespecialiseerd advocatenteam, waarvan elk lid het dossier tot in de haarvaten kent en beheerst. Persoonlijke partneraandacht zit in het DNA van Legaltree, waardoor het kantoor perfect matcht met mijn praktijk. Samen met partners Max van Leyenhorst en Sander Oorthuys kan ik snel en slagvaardig teams vormen. Bovendien beschikt Legaltree over uitstekende ondersteuning op het vlak van dossiermanagement en juridisch onderzoek, in te zetten naar gelang de eisen van de zaak. Dat werkt voor cliënten prettig, economisch en efficiënt.‘

Over Wouter de Clerck

Wouter begon in 2006 als advocaat bij Houthoff en was sinds 2012 werkzaam in de arbitragepraktijk van DLA Piper. In zijn grotendeels internationale praktijk werkt hij veel voor cliënten uit de energie-, technologie- en mijnbouwsector. Hij is regelmatig betrokken bij spraakmakende zaken. Recent trad hij op voor Gazprom in een geschil met het Oekraïense staatsenergiebedrijf Naftogaz over de erkenning en tenuitvoerlegging in Nederland van een Zweeds arbitraal vonnis ter waarde van 3 miljard USD. Wouter publiceert en doceert regelmatig over arbitragerecht en over internationaal privaatrecht, het laatste onder meer als gastdocent aan de Universiteit Leiden en de Erasmus Universiteit Rotterdam. In Chambers Europe 2020 wordt Wouter aanbevolen als Up and Coming in de categorie Dispute Resolution. Cliënten zeggen onder meer dit over hem: ‘He is able to keep a complex matter running flawlessly and to relentlessly pursue the success of the case.‘ In Legal500 2019 wordt Wouter aanbevolen voor internationale arbitrage.

Over de arbitragepraktijk van Legaltree

Legaltree staat haar cliënten bij in internationale arbitrage en daarmee verband houdende procedures bij de overheidsrechter. De Legaltree-partners hebben ruime ervaring met zowel commerciële als (semi-)publiekrechtelijke arbitrages, met inbegrip van arbitrage op grond van investeringsverdragen. Ook treden zij regelmatig op als arbiter. Legaltree beschikt over een wereldwijd netwerk van bevriende kantoren, dat is gestoeld op persoonlijke kwaliteit en langdurige werkrelaties.

Over de auteur


Redactie Legaltree