Interview Bart Wilton

Bart is sinds 10 jaar partner bij Legaltree. Eén van de belangrijkste redenen om partner te worden was de vrijheid. Vrijheid van ondernemerschap, gericht op leveren van uitstekende dienstverlening en zonder knellende urennormen. Waarom heeft hij destijds deze keuze gemaakt? En wat vindt hij zo leuk aan werken als partner bij Legaltree?

Waarom ben je partner geworden bij Legaltree?

“Ik wilde graag op een hoog niveau mijn vak blijven uitoefenen, met meer vrijheid maar nog wel steeds binnen kantoorverband. Het concept van Legaltree sprak me direct aan! De focus ligt op uitstekende kwaliteit leveren binnen een hecht team, met veel minder ‘red tape’ dan bij de meeste kantoren en veel individuele vrijheid.”

Wat maakt het partnerschap bij Legaltree interessant voor jou?

“De vrijheid om te werken met wie je wil, voor wie je wil, en in de sectoren die je wil. Elke dag ben ik flexibel in de keuzes die ik maak. Maar het leukste is de hechte en prettige samenwerking met andere partners. Werken als ondernemer leidt paradoxaal genoeg namelijk tot een erg prettige samenwerking met andere partners. Er is geen gedoe over ‘kantoordingen’”. Dat betekent dat je die energie kunt richten op de leuke zaken zoals samenwerking in mooie dossiers, uitwisseling van ervaringen en expertise en gezamenlijke acquisitie.”

Wat zou je iemand aanraden die partner wil worden bij een advocatenkantoor?

“Ga na hoe het partnerschap binnen die organisatie daadwerkelijk is vormgegeven, en ga na in hoeverre dat aansluit bij je persoonlijke voorkeuren. Wat ik zelf prettig vind is dat ik zelf kan sturen welke zaken ik aanneem en op welke randvoorwaarden. Dat vind je niet bij elk kantoor terug, ook niet als partner.”


Zelf partner worden?

Neem direct contact op met Sander Oorthuys, die je graag meer informatie geeft over Legaltree.

sander.oorthuys@legaltree.nl

+31 6 15 44 99 72