Duurzame Energie en Omgeving

Bent u betrokken bij de financiering van een duurzaam energieproject en heeft u specialistisch advies nodig? Of ontwikkelt u een duurzaam project en zoekt u een expert die u door het woud van regels en risico’s loodst? Met meer dan 20 jaar ervaring is onze praktijkgroep thuis in alle – vaak complexe en internationale – aspecten van duurzame (energie)projecten. Met onze kennis en ons brede netwerk van duurzaamheidsdeskundigen pakken wij uw vraagstukken snel en waar nodig multidisciplinair op.

Onze praktijkgroep begeleidde een groot aantal duurzame projecten op verschillende gebieden, waaronder:

  • Zonne-energie
  • Windenergie (zowel onshore als ‘near shore’)
  • Geothermie (aardwarmte)
  • Energieopslag
  • Biomassa (o.a. mestvergisting, andere vormen van biogasproductie, energieopwekking)
  • Warmtenetten
  • Verduurzaming van bedrijfsprocessen (o.a. vervoer, transport, hotels)
Onze cliënten

We werken voor initiatiefnemers van duurzame energieprojecten, investeerders in deze projecten en financiers van deze projecten. Naast de traditionele financiers (banken) werken we voor regionale ontwikkelingsmaatschappijen, investeringsfondsen, ‘junior’ financiers en partijen met een maatschappelijk oogmerk.

Onze werkwijze

Onze partners werken in een vast team dat alle aspecten van uw zaak geïntegreerd beoordeelt: van vergunningen en subsidies tot projectovereenkomsten en financierings- en zekerheidsdocumentatie. Cliënten ervaren de samenwerking met dit relatief kleine, maar zeer ervaren team als efficiënt en persoonlijk. Want bij ons heeft u steeds direct contact met de verantwoordelijke partners die het totaaloverzicht hebben. En wij sturen u geen onnodige standaardlijsten en lange conceptmemo’s. Wij stemmen alleen af over wat relevant is voor uw zaak. Als het even kan telefonisch.