Legaltree haalt notariële expertise in huis met nieuwe partner Robrecht Timmermans

Redactie Legaltree

14 januari, 2021

Advocatenkantoor Legaltree gaat cliënten inhouse notarisdiensten aanbieden. Hiertoe is nieuwe partner Robrecht Timmermans toegetreden, die per 1 januari 2021 is gestart met het opzetten van de notariële praktijk. Robrecht is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en vennootschapsrecht en focust zich in het bijzonder op corporate governance.

‘Robrechts specialistische kennis en notariële achtergrond zijn een welkome aanvulling op onze praktijk, die grotendeels uit corporate klanten bestaat’, zegt Sander Oorthuys, managing partner van Legaltree. ‘Daarnaast is Robrecht een erg plezierige en betrouwbare persoon om mee samen te werken – we kennen elkaar al van een vorig kantoor. Ook daarom doet het veel plezier dat Robrecht nu tot Legaltree toetreedt.’

Robrecht Timmermans: ‘Het concept van Legaltree sluit volledig aan bij mijn perceptie van een moderne juridische praktijk: kwaliteit, persoonlijke aandacht voor de cliënt en een efficiënte kantoororganisatie. Op basis van deze uitgangspunten kan ik bij Legaltree een corporate notariële praktijk opzetten, mijn praktijk verder uitbouwen en tegelijkertijd samenwerken met ervaren specialisten binnen de voor mijn praktijk relevante rechtsgebieden, zodat we cliënten een totaalpakket kunnen aanbieden.’

Over Robrecht Timmermans

Robrecht werkte bij NautaDutilh, Allen & Overy en Buren. Bij dit laatste kantoor was hij tot zijn overstap naar Legaltree partner. Robrecht is actief voor cliënten en advocatenkantoren in vooral de VS en Duitsland en adviseert verschillende beschermingsstichtingen. Daarnaast is Robrecht verbonden aan het Van der Heijden Instituut van de Radboud Universiteit. Bij deze universiteit promoveerde hij in 2018 met het proefschrift Bescherming van beursvennootschappen door uitgifte van preferente aandelen‘.
Robrecht publiceert regelmatig in diverse tijdschriften en dagbladen, waaronder Het Financieele Dagblad. Ook is hij vaste medewerker van het tijdschrift ‘Ondernemingsrecht’ (Wolters Kluwer) en docent bij de Grotius specialisatieopleiding vennootschaps- en ondernemingsrecht.

Over de auteur


Redactie Legaltree