We wensen u een bloeiend 2022

Groeipapier – Bijen & Vlindermix

Help de bijen en vlinders een handje met deze veldbloemen. Het is een mix van Leeuwenbekjes, Godetia, Gipskruid, IJsbloemen, Virginian Stock, Klaprozen, Alyssum en Chinese anjer. De beste tijd om in de tuin te zaaien is tussen april en mei. Binnen zaaien kan vanaf half april, waarna ze half mei naar buiten moeten. De bijen en vlinders hebben het zwaar in Nederland. Steeds meer wilde bloemen verdwijnen terwijl bijen enorm belangrijk zijn voor het bestuiven en bevruchten van bloemen en planten.

Stappenplan

Stap 1. Maak het groeipapier vochtig
Maak het groeipapier eerst goed nat. Pas dan kan het papier goed oplossen zodat de zaadjes kunnen ontkiemen.

Stap 2. Leg het groeipapier op de aarde
Leg het groeipapier binnen in een potje of buiten op een balkon of in de tuin op de aarde. Gebruik hiervoor het liefst zaaigrond of potgrond voor de moestuin.

Stap 3. Bedek het groeipapier met een dun laagje aarde
Dek het groeipapier af met een paar mm aarde. Zo krijgen de zaadjes voldoende voedingsstoffen, bescherming en licht om te ontkiemen.

Stap 4. Water, water en nog eens water
Geef zeker in het begin elke dag wat water, zodat het papier vochtig blijft. Het beste gebruik je een sproeier met een zachte kop zodat het papier overal evenveel water krijgt. Een gieter of een beker zonder sproeikop kan ervoor zorgen dat het papier niet gelijkmatig nat wordt en niet alle zaadjes even goed uitkomen.

Stap 5. Zon, warmte en veel liefde 
Zorg daarnaast voor een lichte en warme plek. Let wel op met een plekje in de volle zon, zeker in de zomer. Dan kan je papier uitdrogen en gaan de zaadjes niet ontkiemen. Nu is het geduld hebben! Binnen een week ontkiemen de eerste plantjes. Blijf je plantjes ook na het ontkiemen veel liefde en aandacht geven. Wel mag je nu wat minder water geven dan in de eerste week.

Bron: Zo groeit groeipapier | Stappenplan | Growingpaper NL